Revenirea la bunul gust

Tot mai des apar la televizor in presa scrisa dar si pe internet niste poze lipsite de gust modificate haotic de niste oameni care isi dedica timpul si stupiditatea pentru a realiza o aja zisa opera de arta care defapt reflecta incapacitatea unora de a diferentia o poza artistica de una kre pur si simplu e lipsita de insemnatate. Poate care intr-adevar e unica, dar faptul ca e unica nu ii ofera bun gust. M-am scarbit incredibil in ultimii ani observand ca odata cu dezvoltarea tehnologiei bunul gust se degradeaza. Aceasta degradare a fost observata de marea majoritate la inceput dar pe parcurs oamenii au uitat probabil notiunea de “bun gust” care cu timpul a fost amestecata cu notiunea de kitch, acest lucru denumindu-se in ziua de azi “comercial”. Auzi pe la tlevizor replici de genul “stim ca nu este cea mai buna solutie cea pe care am abordat-o dar este singura”comerciala” ji care ne-a permis sa ne exprimam ideile”. Hai Domne’ sa fim seriosi o ekipa intreaga de experti nu au fost in stare sa faca o poza care sa-ti confirme starea de euforie care trebuie sa o ai in momentul in care vezi o poza care are un inteles mai presus decat culoarea, forma, lumina, timpul de expunere… sa-ti ofere acel zambet pe buze din care sa reiasa k tu kiar agreezi poza aia si kiar dak poza face reclama la un lucru aparent nefolositor, sa te faca sa-l cumperi din simplu motiv ca ti-a placut ambalajul….

Am ales in mod special sa vorbesc despre poza care face reclama “comerciala” fiindca este printre singurele care influenteaza in mod direct c care traieste cu impresia ca acea poza este o inovatie care intra in categoria bunului gust.

Declinul in care ne aflam acum este iminent si daca nu actionam rapid in curand vom uita notiunea de bun gust si usor cu usor va ieji din vocabular.

Advertisements

~ by nizzoi on 3 May, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: